Apartamente pentru vanzare si inchiriere in blocuri noi din Constanta si Mamaia. Materiale de constructii. Proiecte de constructii civile.

Vânzări apartamente | Vânzări garsoniere | Vânzări apartamente 2 camere | Vânzări apartamente 3 camere Vânzări terenuri,case | Materiale construcţii | Construcţii civile

Marco Chim

Vedere panoramica a Constanţei

Marco Chim

Interior penthouse

Marco Chim

Bloc

Marco Chim

Bloc locuit

Ce venit aduce un apartament dat spre închiriere?

S-a demonstrat că nu întotdeauna zonele cel mai bine cotate promit și cele mai bune rezultate în ceea ce privește profitul în urma închirierii unui apartament.

Cumpărarea unei locuințe în scop investițional a reînceput a fi considerată o bună afacere a anului 2014. Însă, din perspectiva unui client aflat poate la prima investiție de acest gen, poate fi dificil de hotărât gradul de atractivitate al unei anumite proprietăți.

În domeniul imobiliar există un studiu ce raportează prețurile medii solicitate pentru apartamentele scoase la vânzare la nivelul mediu al chiriilor practicate în zonele respective.

Cel mai folosit „instrument de măsură” pentru a afla dacă următoarea investiție imobiliară este atractivă, îl reprezintă randamentul obținut din închiriere. Părerile analiștilor pot fi diferite în ceea ce privește randamentul minim necesar astfel încât o anumită proprietate să fie considerată o bună investiție. Achiziția unei proprietăți poate fi profitabilă din punct de vedere investițional dacă oferă un randament de minimum 7% anual din închiriere. Ceea ce înseamnă o recuperare a investiției într-un răstimp de 14 ani și 3,6 luni.

O locuință cu trei camere poate avea un randament de 6,2%, în condițiile unui preț mediu de 75.400 de euro, față de o chirie de 390 de euro pe lună; în aceste condiții, o astfel de achiziție ar putea fi amortizată în 16 ani și 1,3 luni.

Un apartament din 3 camere, cu prețul de vânzare de 57.100 de euro și la închiriere cu 380 de euro pe lună, poate aduce un randament de aproape 8% (7,98%), recuperând astfel investiția în 12 ani și 6,2 luni.

Dacă am achiziÈ›iona o garsonieră cu 31.800 de euro (în condiÈ›iile unei chirii medii de 210 euro pe lună) această investiÈ›ie ne-ar oferi un randament de 7,9% pe lună È™i o perioadă de amortizare de 12 ani È™i 7,3 luni. Pe de altă parte, din achiziÈ›ia unui apartament cu două camere (la un preÈ› de 49.100 de euro) ar rezulta, la o chirie de 280 de euro pe lună, un randament de 6,8% pe an È™i o durată de recuperare de 14 ani È™i 7,3 luni. 

O investiție de 61.900 de euro și o chirie de 340 de euro pe lună pentru un apartament cu trei camere, ar aduce un profit de 6,6% pe an, iar perioada de amortizare de 15 ani și 2,4 luni.

O altă variantă de investiție imobiliară poate fi achiziția unui teren (în scopul revânzării). Mai mult chiar decât în cazul pieței rezidențiale, segmentul loturilor pretabile pentru construcții nu permite în momentul de față efectuarea unor previziuni sustenabile în ceea ce privește evoluția prețurilor – chiar dacă acest tip de proprietăți încep să redevină atractive pentru marii investitori.