Apartamente pentru vanzare si inchiriere in blocuri noi din Constanta si Mamaia. Materiale de constructii. Proiecte de constructii civile.

Vânzări apartamente | Vânzări garsoniere | Vânzări apartamente 2 camere | Vânzări apartamente 3 camere Vânzări terenuri,case | Materiale construcţii | Construcţii civile

Marco Chim

Vedere panoramica a Constanţei

Marco Chim

Interior penthouse

Marco Chim

Bloc

Marco Chim

Bloc locuit

Despre peretele portant

Cea mai veche structură de rezistenţă inventată de om este alcătuită din pereÅ£i portanÅ£i, deoarece doar aceasta era realizabilă în acele timpuri.

Atunci când o construcÅ£ie ale cărei ziduri sprijină acoperiÅŸul pe toată lungimea lui, înseamnă că este folosită această structură de rezistenţă, asigurând rezistenÅ£a întregii case.

La începutul primelor constructii, confecÅ£ionarea zidurilor s-a făcut din buÅŸteni ÅŸi pământ (sau exclusiv din buÅŸteni). În unele zone în care piatra se găsea suficient, pentru construirea zidurilor caselor s-a folosit piatra ca material principal, până la invenÅ£ia cărămizii.

 Printre cele mai vechi exemple de structuri pe zidărie portantă, se află piramidele, atât cele egiptene, cât ÅŸi cele mayaÅŸe.

Deoarece zidurile asigurau rezistenÅ£a construcÅ£iei, era necesară îngroÅŸarea lor. Există ÅŸi o regulă, respective: cu cât clădirea este mai înaltă, cu atât zidul trebuie sa fie mai lat. De aceea castelele au zidurile groase de câÅ£iva metri, fiind un element de siguranţă esenÅ£ial în acest tip de structură de rezistenţă.

Pereţii din zidărie sunt de patru feluri.

Peretele structural, este primul perete de zidărie, destinat să reziste forţelor verticale.

Al doilea fel de perete, este peretele de rigidizare, întotdeauna dispus perpendicular pe un alt perete, sarcina lui fiind de a prelua forÅ£ele verticale ÅŸi orizontale ÅŸi de a contribui la asigurarea stabilităţii clădirii.

Clădirile cu planÅŸee care descarcă pe o singură direcÅ£ie sarcinile la care sunt supuÅŸi, pereÅ£ii care nu sunt încarcaÅ£i direct cu forÅ£e verticale, dar care preiau forÅ£ele orizontale care acÅ£ionează în planul lor sunt definiÅ£i ÅŸi ca pereÅ£i de contravăntuire.

 Peretele nestructural nu face parte din structura principală a construcÅ£iei. Poate fi suprimat fără a se afecta integritatea restului structurii.

La final, ultimul fel de perete, este peretele de umplutură, şi anume cel care nu face parte din structura principală, dar care poate contribui la rigiditatea laterală a construcţiei şi la disiparea energiei seismice.

Acest tip de perete, poate fi suprimat doar pe baza unei justificări prin calcul şi doar cu măsuri constructive adecvate.