Apartamente pentru vanzare si inchiriere in blocuri noi din Constanta si Mamaia. Materiale de constructii. Proiecte de constructii civile.

Vânzări apartamente | Vânzări garsoniere | Vânzări apartamente 2 camere | Vânzări apartamente 3 camere Vânzări terenuri,case | Materiale construcţii | Construcţii civile

Marco Chim

Vedere panoramica a Constanţei

Marco Chim

Interior penthouse

Marco Chim

Bloc

Marco Chim

Bloc locuit

Un nou proiect al Codului Fiscal, impozitele pentru locuințe

Începând cu anul 2015, impozitul pentru apartamentele din blocuri cu peste trei etaje și opt apartamente va crește cu o sumă modică, respectiv cu câteva zeci de lei, pentru locuințele din clădiri vechi de peste 30-50 ani. În același timp, cei care dețin locuințe cu o suprafață mai mare de 150 mp, li se va reduce impozitul anual.
Noul proiect al Codului Fiscal, prevede că, pentru clădirile rezidențiale aflate în proprietatea persoanelor fizice, impozitul pe clădiri este calculat prin aplicarea unei cote de 0.1 % asupra valorii impozabile a clădirii, valoarea impozabilă fiind determinată prin înmulțirea suprafeței construite desfășurate, exprimată în metri pătrați, cu o anumită sumă fixă și un coeficient corecție acordat în funcție de localitate și de zona în care este amplasată clădirea.
Pentru un apartament situat într-un bloc cu mai mult de 3 niveluri și 8 apartamente, coeficientul de corecție este redus cu 0.10 puncte. Practic, fiecare familie va plăti cu 10 lei mai mult, statul urmărind să colecteze un supliment, care se va ridica la câteva zeci de milioane de lei, având în vedere că în România la această dată sunt locuite aproximativ 3.6 milioane de apartamente.
Tot începând cu anul viitor, Guvernul nu va mai păstra valoarea impozabilă a clădirii, în funcție de care este calculat impozitul anual, ceea ce înseamnă o reducere cu 20% pentru clădirile cu o vechime de 50 de ani, la data de 01 ianuarie a anului fiscal de referință, și cu 10% pentru clădirile cu vechime cuprinsă între 30 de ani și 50 de ani inclusiv, la data de 01 ianuarie a anului fiscal de referință. Drept urmare, proprietarii de locuințe din clădiri vechi, vor plăti impozitul cu câteva zeci de lei în plus.
Noul proiect al Codului Fiscal nu preia nici regula care stabilește că, pentru o clădire utilizată ca locuință, a cărei suprafață construită depășește 150 mp, valoarea impozabilă este majorată cu 5% pentru fiecare 50 mp. Așadar, proprietarii de case cu suprafață mare, vor plăti un impozit mai mic, începând cu anul viitor.
Și impozitele pentru terenuri vor crește, respectiv, pentru loturi intravilane de cea mai bună calitate, se va aplica o majorare de până 800%. Pentru loturile extravilane, impozitul va crește de la 31 la 80 lei/ha.
Pentru terenurile agricole, taxele vor fi aproape de trei ori mai mari, creșterea fiind de la 50 la 130% lei/ha. Pentru terenurile cultivate cu vița-de-vie, impozitul va crește de la 55 la 140 lei/ha.
Download: test