Apartamente pentru vanzare si inchiriere in blocuri noi din Constanta si Mamaia. Materiale de constructii. Proiecte de constructii civile.

Vânzări apartamente | Vânzări garsoniere | Vânzări apartamente 2 camere | Vânzări apartamente 3 camere Vânzări terenuri,case | Materiale construcţii | Construcţii civile

Marco Chim

Vedere panoramica a Constanţei

Marco Chim

Interior penthouse

Marco Chim

Bloc

Marco Chim

Bloc locuit

Cărămida

Zidurile Ierihonului (în 7500 i.Hr) ÅŸi Marele Zid Chinezesc (700 î.Hr.), sunt construite din cărămidă, dovada că acest material de construcÅ£ie este clasic, ce dăinuie în timp.

 Neavând duritatea ÅŸi rezistenÅ£a în timp a pietrei, prezintă însă alte calităţi speciale, care-i asigură un viitor pe măsura trecutului.

De exemplu, este important de ÅŸtiut  că un perete din cărămidă oferă garanÅ£ia unei atmosfere de interior sănătoasă, chiar creând o microventilaÅ£ie naturală a camerelor (bineînÅ£eles, acest avantaj este influenÅ£at ÅŸi de straturile ulterioare aÅŸezate peste cărămidă). Umiditatea aerului este bine controlată de cărămizi, făcând dificilă apariÅ£ia mucegaiului (de aceea beciurile se construiesc din cărămidă, ÅŸi nu din ciment). Procesul este simplu, umezeala în exces trece în cărămidă ÅŸi din ea, foarte uÅŸor, în mediul exterior.

În acelaÅŸi timp, cărămizile au rolul de a fi buni izolanÅ£i termici ÅŸi fonici. Precum menÅ£ionam ÅŸi mai sus, totul se datorează porozităţii clasice a cărămizii. Având în componenţă  nenumaraÅ£i pori, care sunt plini cu aer funcÅ£ionează astfel ca izolanÅ£i termici (pe un principiu similar geamului termopan). Tehnologia avansând în decursul timpului, în zilele noastre fabricanÅ£ii asigură cărămizii o structură cu multe goluri, aceasta structură ajutând la sporirea calităţilor naturale ale cărămizii.

ÅžtiÅ£i cum se fabrică o cărămidă ceramică? Dintr-un amestec din argilă ÅŸi rumeguÅŸ fin, se toarnă în forma dorită, se usucă ÅŸi apoi se arde la 1000C. RumeguÅŸul arde complet, iar în locul lui se formează golurile de aer amintite mai sus.

Este arhicunoscută o altă calitate a cărămizii, ÅŸi anume că păstrează căldura. În anotimpul rece, cărămida  absoarbe din căldura naturală a soarelui creând astfel, o barieră excelentă între interior ÅŸi exterior, în acelaÅŸi timp în care Å£ine în interior căldura produsă de instalaÅ£iile de încălzire.

Important ÅŸi de reÅ£inut ,este că nimic nu este mai eco ÅŸi mai ieftin decât argila.