Apartamente pentru vanzare si inchiriere in blocuri noi din Constanta si Mamaia. Materiale de constructii. Proiecte de constructii civile.

Vânzări apartamente | Vânzări garsoniere | Vânzări apartamente 2 camere | Vânzări apartamente 3 camere Vânzări terenuri,case | Materiale construcţii | Construcţii civile

Marco Chim

Vedere panoramica a Constanţei

Marco Chim

Interior penthouse

Marco Chim

Bloc

Marco Chim

Bloc locuit

Ce tipuri de pereti alegi?

Å¢inând cont de sarcinilor pe care le preiau, pereÅ£ii se împart în trei categorii: pereÅ£i de tip structurali (sunt aceia care preiau încărcările verticale, orizontale), cei de tip nestructurali (care preiau doar sarcinile din greutatea proprie ÅŸi eventualele încărcări perpendiculare pe planul lor, care pot apărea în mod accidental) ÅŸi pereti autoportanÅ£i (care conlucrează cu pereÅ£ii structurali pentru rigidizarea clădirii în plan orizontal, dar fără să preia încărcări din planÅŸee).

Este extreme de importantă alegerea materialului din care vor fi executaÅ£i peretii casei , deoarece trebuie asigurate siguranÅ£a ÅŸi confortul familiei. Această alegere trebuie luată în cunoÅŸtinţă de cauză numai în urma unei documentări amănunÅ£ite sau a unei consultaÅ£ii a unui specialist în domeniu.

Componentele de bază din care sunt alcătuiţi pereţii sunt:

-         elementul din zidărie, beton, metal, lemn;

-         izolaÅ£ii: termoizolaÅ£ii, hidroizolaÅ£ii ÅŸi fonice;

-         elementul de finisaj interior ÅŸi exterior sub formă de tencuieli sau placări;

-         elemente înglobate: uÅŸi ÅŸi ferestre.

În funcÅ£ie de tehnologia de execuÅ£ie, pereÅ£ii se împart în trei tipuri:

- Pereti executaÅ£i monolit, confencÅ£ionaÅ£i  prin turnarea în cofraje la faÅ£a locului a betoanelor;

- Pereti executaţi prin zidire: realizaţi la faţa locului, prin asamblarea unor corpuri de zidărie (cu forme, dimensiuni şi din materiale diverse: cărămidă sau BCA), de regulă cu ajutorul mortarului;

- PereÅ£i prefabricati, care rezultă în urma asamblării pe ÅŸantier a unor elemente prefabricate, liniare sau de suprafaţă, confectionaÅ£i în fabrici sau ateliere specializate.

PereÅ£ii pot fi executaÅ£i din material precum: beton armat, lemn (grinzi, scânduri sau dulapi, panouri prefabricate), produse ceramice, elemente metalice, sticlă, azbociment, polimeri.

PereÅ£ii structurali de cele mai multe ori sunt confecÅ£ionaÅ£i din beton armat monolit, deoarece au o durabilitate ÅŸi o capacitate portantă mare. AceÅŸtia sunt recomandaÅ£i pentru clădirile cu mai multe niveluri. Datorită tehnologiei de execuÅ£ie, acest tip de pereÅ£i pot fi executaÅ£i într-un timp mai scurt decât a pereÅ£ilor din zidărie. Avem însă ÅŸi dezavantaje la acest tip de pereÅ£i, unul din ele fiind o rezistenta termică scăzută a betonului, fapt pentru care este nevoie de un strat de termoizolaÅ£ie înglobat în structura pereÅ£ilor exteriori. Alt dezavantaj ar fi acela că, betonul nu poate fi turnat în perioadele reci ale anului decât cu asigurarea unor condiÅ£ii speciale în vederea prevenirii îngheÅ£ului materialelor de construcÅ£ie ÅŸi cu un necesar mare de cofraje.

 

PereÅ£ii din lemn se execută foarte uÅŸor, au greutate proprie redusă, din punct de vedere al izolaÅ£iei termice sunt ideali ÅŸi pot fi prefabricaÅ£i. Se pot executa din: lemn brut sau semiprelucrat (rotund, cioplitura sau barne), lemn ecarisat (grinzi, dulapi, scanduri) sau lemn/barne, lemn ameliorat (PFL sau PAL). Realizarea peretilor din lemn este o operaÅ£iune cu pană la 30-40% mai ieftină decat cea prin care se realizează pereÅ£ii din caramidă. PereÅ£ii din lemn sunt un bun izolator termic ÅŸi permit compartimentarea uÅŸoară a spaÅ£iului interior: fiind structuri uÅŸoare, nu necesită prea mulÅ£i stalpi de susÅ£inere. Unul din dezavantajele pereÅ£ilor de lemn este acela că întreÅ£inerea lor este destul de migăloasă ÅŸi de scumpă. Apoi, trebuie trataÅ£i cu insecticid, iar dacă au lambriuri sau barne la exterior, acestea trebuie lăcuite.

PereÅ£ii din zidărie de cărămidă sunt cei mai populari în Europă. LocuinÅ£ele de cărămidă se construiesc cu mai multă greutate, timpul de execuÅ£ie fiind mai mare, însă rezistă mult mai mult în timp. Acest tip de pereÅ£i susÅ£in orice tip de acoperiÅŸ (inclusiv din tigla), permit o foarte mare gamă de finisaje, sunt rezistenÅ£i la dăunători, fără a avea nevoie de tratamente speciale, nefiind necesare multe lucrări curente pentru întreÅ£inerea în timp, sunt buni izolatori fonici, pot fi construiÅ£i prin procedee tradiÅ£ionale, cu mana de lucru ieftină.

Pereţii din BCA. Betonul celular autoclavizat este un material de construcţie extrem de popular cu care se lucrează repede şi uşor. BCA-ul se obţine din amestecul nisipului cu apă şi ciment. BCA-ul cu grosimea medie de 30 cm, este un bun termoizolant, manopera construcţiilor cu acest tip de perete este mai ieftină, deoarece intrucat comparativ cu cărămida, sunt mai puţine blocuri de manevrat şi de fixat. Livrarea se face paletizat pe şantier şi se lucrează cu mortar.